Pursaklar İmam Hatip Ortaokulu

Adres
MERKEZ MAH. GÜLYAZ CAD. PURSAKLAR IMAM HATIP ORTAOKULU BLOK NO 25 PURSAKLAR / ANKARA
Vizyon
Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm üretebilen bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizin zihninde; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir Din Öğretimi Anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak. HEDEFLERİMİZ; Dini asıl kaynaklardan yola çıkarak ortaya koyan ve yorumlayan. Dinin birleştirici, huzur verici ve barışı sağlayıcı gücünü ortaya çıkarmaya çalışan, Düşünen, sorgulayan, inancını aklı ile bütünleştiren, Yapıcı eleştirilere ve farklı görüşlere saygı duyan, Yeni gelişmelere açık olan, Bilimsel görüş ve anlayış kazanmış, bilgilerini mesleki alanda kullanma yollarını öğrenen, Bütün dinlere objektif bir gözle bakabilen, Çalışkan, Mesleğine bağlı, yurdun her yerinde seve seve hizmete hazır, İnsanlığı, insanları seven ve anlayan; her şeyden önce eğitici kimliği olduğu bilincine sahip, güvenilir bir meslek adamı, Yüksek öğretime, hem kendi alanına hem de diğer bölümlere öğrenci yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuz kuruluşundan itibaren il ve ilçe düzeyindeki kültürel ve sportif etkinliklerde bir çok başarıya imza atmıştır.TEOG ve LGS Sınavlarında Pursaklar ve Ankara da en iyi ortalamaya sahip okullar arasındadır.
Öğretim Şekli :Normal(tekli)
8.40/15.10
DOĞAL GAZLI KALORİFER
İngilizce-Arapça
Pursaklar içi
Okulumuz Pursaklar İlçe merkezinde olup Ankara merkeze uzaklığı 17 km dir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz 5. sınıf kayıtları ilköğretim yönetmeliğine göre;İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün oluşturdu kayıt komisyonu tarafından belirlenmektedir.Önceki yıl kayıt uygulamaları için DOSYALAR menüsünden 5.sınıf KAYIT duyurularına bakabilirsiniz.
Çok iyi
Futbol,Basketbol,Masatenisi,Voleybol,Dart,Okçuluk