ANKARA / PURSAKLAR - Pursaklar İmam Hatip Ortaokulu

TARİHÇE

Okulumuz şimdiki 80. Yıl Anaokulunuz bulunduğu yerde, 1976-1977 Eğitim ve Öğretim yılında Pursaklar Ortaokulu adıyla öğretime açılmıştır. Açıldığı tarihte bir müdür, bir öğretmen ve 20 öğrenci ile öğretime başlamıştır. İlk mezunlarını 1979 eğitim-öğretim yılında vermiştir.

Pursaklar Ortaokulu binası, mülkiyet köy tüzel kişiliğine ait T.C. Ankara Valiliği İl Özel Gazinosu olarak inşa edilerek kullanılmıştır. Bilahare dikiş nakış kurs binası ve düğün salonu olarak okulun açıldığı tarihe kadar kullanılmıştır.

Bu bina tadilat gördükten sonra eğitim ve öğretim amacı ile kullanılmaya başlanmış ve üç derslik, iki idare odası, bir memur odasından oluşmuştur.

Maliye Hazinesi olan Pursaklar İmarın 168 ada 1 sayılı parsel ve Yunus Emre Mahallesi, Sülün Sokak, No:12 Pursaklar/ ANKARA adresinde T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1990 yılında 3 kat olarak Pursaklar İlkokulu inşa edilmiştir. Okul Ulus kent merkezine 12 km., Kızılay’a ise 20 km. uzaklıktadır.

1990 yılında 3 ortaokul şubesi, 1 lise şubesi ile 12 derslikli binasına Ömer Çakır müdürlüğünde taşınarak fiilen yeni binasında eğitime başlamıştır. 1992 yılında yeni lise binasının bitmesi üzerine lise ve ortaokul taşınmış, binaya Sağlık Meslek Lisesi gelmiştir. Sağlık Meslek Lisesi ilk mezunlarını bu binada vermiştir.

1997 yılında genel bir bakım gördükten sonra kurucu müdür Hulusi Koyuncuoğlu ile Pursaklar İlköğretim Okulu olarak eğitim öğretime başlamıştır. 2000 yılında Okul Müdürü Şener Doğmuş olmuş ve öğrenci sayısının artışı nedeniyle ikili eğitime geçilmiştir. 2005 yılında okul müdürlüğüne Cengiz Özdemir başlamış, onun emekli olmasıyla da Fatih Doğan müdürlüğünde eğitime devam edilmiştir.

2012 yılı itibariyle 682 öğrenci, 31 öğretmen, 3 idareci, 4 yardımcı personel ile eğitim ve öğretime devam eden Pursaklar İlköğretim Okulumuzda çok önemli yapısal değişiklikler gerçekleşmiştir. Mahalli imkanlar, veli bağışları, eğitime yüzde yüz destek kampanyası ve Pursaklar Belediyemizin katkılarıyla okulumuz çok önemli bir değişime ve yenilenmeye girmiştir.

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Pursaklar İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmüştür.

Okulumuzda; 1 müdür odası, 2 müdür yardımcısı odası, 1 öğretmenler odası, 1 memur odası, 1 konferans salonu (250 kişilik),1 çok amaçlı salon, 1 bilişim teknolojileri sınıfı, 1 fen laboratuarı, 1 kalorifer dairesi,1 kütüphane,  2 mescit, , 1 resim atölyesi, 1 teknoloji ve tasarım sınıfı, 1 kapalı spor salonu, 2 toplantı odası,  32 derslik, hizmetli odası, arşiv odası ve depolar  bulunmaktadır. Projeksiyon sistemli sınıfları ve fiber internet bağlantılı etkileşimli tahtaları ile teknolojiyi ve gelişimi de yakından takip etmektedir.

Yayın: 26.10.2018 - Güncelleme: 07.11.2018 09:59 - Görüntülenme: 1599